Spitsen:               Rosalie, Naomi
Middenveld:      Amber, Kayleigh, Pascalle, Marjolein
Verdediging:      Isis, Samar, Natasja, Nikki
Doel:                     Ine

Zondag 13 september speelde Floreant VR1 de derde bekerwedstrijd tegen WVC VR1 op Floreant terrein. De aftrap werd genomen om 13:15 uur.

Aan het begin van de wedstrijd was Floreant goed scherp en dreef het WVC al snel op de eigen helft. Floreant was dreigend waardoor er mooie aanvallen ontstonden. Bij één van deze aanvallen kon Kayleigh de bal terugleggen op Pascalle die van buiten de 16-meter venijnig uithaalde en zo de 1-0 binnenschoot. Floreant bleef in de aanval en zo ontstonden er nog meer kansen. Zo had Naomi een schot op doel maar ging deze net over. Floreant had veel balbezit en speelde voornamelijk op de helft van WVC, WVC kreeg ook een aantal kleine kansjes maar werd niet echt gevaarlijk. In de 40e minuut kreeg Floreant een vrije trap aan de linkerkant van het veld, deze werd prachtig binnengeschoten door Pascalle en zo stond de 2-0 genoteerd. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zette Floreant goed door en bleef het de bovenliggende partij. De eerste 10 minuten werd er goed druk gezet en zo scoorde Floreant via Naomi ook de 3-0 door een mooie voorzet van Rosalie vanaf de rechterkant. Floreant dacht de buit binnen te hebben, maar niks was minder waar. Na de 3-0 stond er een compleet ander Floreant, WVC kreeg ruimte om te voetballen en daar wisten de bezoekers wel raad mee. Een lange bal naar voren van WVC werd niet goed ingeschat door de verdediging van Floreant. Ook keepster Ine kwam uit waardoor de spits van WVC de bal over haar heen in het doel kon schieten: 3-1. In principe nog niets aan de hand natuurlijk, zeker niet in een wedstrijd waarbij de Boskoopse dames duidelijk de betere partij waren. Floreant bracht 2 frisse meiden in het veld: Roos voor Naomi in de spits en Eline voor Samar achterin. Niet veel later kreeg Rosalie een enorme grote kans via een strakke voorzet van Amber, helaas belandde dit schot op de onderkant lat en stuiterde de bal terug het veld in. Even later kwamen ook Nienke en Robin nog het veld in voor Amber en Nikki. WVC zette meer druk naar voren dan in de eerste helft door een extra vrouw het middenveld op te sturen. Dit had resultaat, WVC kreeg meer balbezit en zette een aantal aanvallen op. In de 69e minuut schoot een WVC-speelster van afstand richting Ine die de bal zo over haar heen zag gaan het doel in. Floreant stond nu nog wel 3-2 voor, maar het liep niet lekker. Even later was opnieuw een hoge diepe bal van WVC over de Floreant verdediging gevaarlijk. De WVC-spits wist hier wel raad mee en schoot de gelijkmaker binnen. Floreant probeerde elkaar nog op te peppen. Het kon niet erger, maar toch werd er nog een keer gescoord door een afstandsschot van WVC. De eindstand 3-4.

Floreant VR1 is geëindigd met 6 punten in de beker, waardoor WVC doorgaat in de beker met 9 punten. Floreant kan zich nu richten op de competitie die zondag 20 september start met een uitwedstrijd tegen Bavel VR2 om 12:00 uur.

Wij bedanken de supporters voor het aanmoedigen!