Datum

19 september 2020 14:15

Accommodatie

Onbekend

Floreant is de competitie goed begonnen. De eerste wedstrijd, uit tegen Ammerstolse SV, werd overtuigend met 0-4 gewonnen.  In de eerste helft kwamen de Boskopers tweemaal tot scoren.

De openingstreffer werd gemaakt door Tristan van Eeden en het tweede doelpunt was van Tony Warmerdam, die een prachtige solo doeltreffend afrondde. Na een halfuur spelen werd doelman Stef Kraaijenbrink van Ammerstol met een rode kaart van het veld gestuurd toen hij de doorgebroken Luuk Speijer onreglementair afstopte. Na een lange onderbreking werd het spel hervat met een vrije schop voor Ammerstol, omdat de scheidsrechter buitenspel had geconstateerd, maar de rode kaart bleef gehandhaafd.

Als Floreant de geboden kansen beter benut had, was een monsterscore mogelijk geweest, maar in de tweede helft wisten de geel-blauwen slechts tweemaal te scoren dankzij de familie Van Herk. De 0-3 werd gemaakt door Chandeux van Herk en zijn oom Bart van Herk bracht vanaf de penaltystip de eindstand op 0-4.

Op zaterdag 26 september speelt Floreant de tweede competitiewedstrijd in eigen huis tegen Gouderak, dat zijn eerste wedstrijd tegen BSC ’68 pas in de allerlaatste minuut met 1-2 verloor. (RT)