Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

In de eerder gespeelde uitwedstrijd tegen Stolwijk kon Floreant op het nippertje een gelijkspel uit het vuur slepen, maar in de thuiswedstrijd waren de Boskopers heer en meester op het veld en wonnen gemakkelijk met 4-0.

Na een rommelig begin kwam Floreant al in de elfde minuut op voorsprong.  Joey Tinkhof won op het middenveld een kopduel en verschafte zo Jeffrey Hilgeman een vrije doortocht naar het doel. Koelbloedig maakte deze de 1-0. Vijf minuten later stond het al 2-0. Een door Tristan van Eeden genomen vrije trap belandde via de lat op het hoofd van Bruce Tol die van dichtbij binnenkopte. De derde treffer werd gemaakt door Bart Houdijk. Hij kwam vrij op de linkervleugel, passeerde een verdediger en schoot vanuit een onmogelijke hoek de bal in de rechterbenedenhoek van het Stolwijkse doel. Vlak voor rust werd een vierde doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

In de tweede helft probeerde Stolwijk op alle mogelijke manieren het tij te keren. Ondanks kansen voor Corné Versluis en Simon Bos oogstte Stolwijk geen doelpunten maar slechts een flink aantal gele kaarten. Diep in de tweede helft breidde Floreant de voorsprong uit tot 4-0, nadat een scherpe voorzet van Jurre Korfker door Luuk Speijer ingetikt werd. In het laatste kwartier kreeg Floreant nog een viertal levensgrote kansen om de score te verdubbelen, maar meer doelpunten bleven uit.

Op 23 april speelt Floreant zijn volgende wedstrijd thuis tegen Cabauw. (RT)