Sportlaan 85 A
2806HC
GOUDA
tel. 0182-516526

In de vierde klasse C heeft Floreant aan de lastige uitwedstrijd tegen GSV Gouda een punt overgehouden. In een matige maar spannende wedstrijd werd het 1-1.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Floreant was lange tijd de bovenliggende partij en kreeg een aantal grote kansen, maar slaagde er niet in die te benutten.

In de tweede helft kwamen de Boskopers na zes minuten op voorsprong. Luuk Speijer wipte de bal behendig over doelman Erik van der Laan. Een kwartiertje later kwam GSV alweer op gelijke hoogte. Namens de Gouwenaars scoorde Charaf Akoub de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd leek GSV de wedstrijd te beslissen toen Soufiane Chairi doelman Gregory Smeenk wist het verschalken. De assistent-scheidsrechter van Floreant had echter voor buitenspel gevlagd en tot verbijstering van menigeen ging de scheidsrechter daarin mee en keurde na een paar minuten het doelpunt alsnog af. De resterende minuten werd er niet meer gescoord en mocht Floreant van geluk spreken dat het aan de wedstrijd nog een punt overhield.

Op 7 mei speelt Floreant in eigen huis tegen directe concurrent Bergambacht, waarvan eerder met 1-0 verloren werd. In de derde periode hebben beide ploegen zeven punten en is ook het doelsaldo (plus 7) exact gelijk. (RT)