Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Floreant had het weliswaar niet meer in eigen hand, maar na een thuisnederlaag tegen WDS kunnen de Boskopers het eerste periodekampioenschap in de vierde klasse C definitief op hun buik schrijven. Floreant liep al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan.

De wedstrijd was nauwelijks vier minuten oud of WDS kwam op voorsprong. Een hoekschop werd door Mika Tuithof linea recta het Boskoopse doel ingeschoten. Floreant probeerde nog voor rust uit alle macht gelijk te maken. Kansen waren er voor Chandeux van Herk en Jurre Korfker, maar de gelijkmaker bleef uit.

Na twintig minuten in de tweede helft kwam Floreant eindelijk langszij. Na een doelpoging van invaller Dave Maljaars was de terugspringende bal een prooi voor Jeffrey Hilgeman, die de 1-1 maakte. De vreugde was echter van korte duur. Kort daarna kwam WDS opnieuw op voorsprong. Steven Verlaan schoot van grote afstand een vrije trap langs doelman Gregory Smeenk. Floreant zette opnieuw aan om een gelijkmakend doelpunt te produceren, maar de ploeg liep zich stuk op de muur die WDS had opgetrokken. WDS, met twee doelpunten uit een standaardsituatie op zak, ging met de volle buit van drie punten terug naar Driebruggen.

Volgende week komt Floreant niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 20 november en is een echte derby. Floreant speelt dan uit tegen het eveneens hooggeplaatste Hazerswoudse Boys. (RT)