Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Floreant is er niet in geslaagd om de derby van de boomkwekersdorpen te winnen. In eigen huis werden de Boskopers met 0-2 door Hazerswoudse Boys verslagen.

De eerste helft voerde Floreant de boventoon en beperkte Hazerswoudse Boys zich vooral tot het spelen van de lange bal. Het eerste kwartier speelde zich zelfs volledig af op de helft van Hazerswoudse Boys, maar in de achttiende minuut kwamen de Boys uit het niets toch op een voorsprong. Een corner leidde tot chaos in de Boskoopse verdediging en de bal viel voor de voeten van Justin Meijer. Die aarzelde niet en tikje eenvoudig de bal langs doelman Gregory Smeenk. Ondanks deze tegenslag ging Floreant daarna weer volop in de aanval, maar vond telkens een uitstekend acterende doelman Patrick van der Reest op zijn weg.

Na rust kwam Hazerswoudse Boys beter in het spel, maar Floreant creëerde in het eerste kwartier drie grote kansen om de gelijkmaker te scoren. Jeffrey Hilgeman kon alleen op de keeper afgaan, maar stuitte op doelman Van der Reest, Bart Houdijk kogelde de bal tegen de onderkant van de lat en een scherpe voorzet vanaf rechts werd door twee man gemist. Twaalf minuten voor het eindsignaal werd opnieuw een hoekschop Floreant fataal. De geheel vrijstaande Ivo Vogelaar zette zijn ploeg op 0-2. Omdat Floreant in de laatste minuten veel ruimte weggaf, had Hazerswoudse Boys de score nog kunnen uitbreiden, maar 0-2 was uiteindelijk ook de einduitslag.

Floreant en Hazerswoudse Boys hebben nu beide 34 punten in de vierde klasse C. Floreant blijf wel derde, omdat het doelsaldo twee punten beter is dan dat van Hazerswoudse Boys. Willen beide ploegen zich kwalificeren voor de nacompetitie dan moeten ze zich volledig richten op het derde periodekampioenschap, want de eerste periode werd gewonnen door Haastrecht en de tweede periode wordt naar alle waarschijnlijkheid een prooi van Bergambacht.

Op 9 april speelt Floreant de laatste wedstrijd van de tweede periode, uit tegen het laaggeplaatste Gouderak. (RT)