Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

In de vierde klasse C heeft Floreant in eigen huis met 3-2 gewonnen van het sterke Bergambacht. Dat was vooral te danken aan de eerste helft, waarin de voortreffelijk spelende Boskopers Bergambacht direct het nakijken gaven.

Ongetwijfeld is het een record: al na achttien seconden kwam Floreant door Bart Houdijk op voorsprong, nadat een verdediger van Bergambacht bij het eerste balcontact de bal pardoes in de voeten van de Boskoopse aanvallers plaatste. Tien minuten later stond het al 2-0. Een voorzet vanaf links van Dave Maljaars belandde bij Bart Houdijk, die niet aarzelde en zijn tweede treffer van de dag liet aantekenen. Een verbouwereerd Bergambacht had een minuutje later een uniek kans om de aansluitingstreffer te maken, maar een terecht toegekende penalty werd door Rody Bezemer gemist, dat wil zeggen zijn schot werd door doelman Gregory Smeek klemvast tegengehouden.

Voor Floreant was dat aanleiding om een ware galavoorstelling ten beste te geven, met als hoogtepunt een aanval waarbij de bal pijlsnel en minutenlang van man tot man gepasst werd. Uiteindelijk belandde de bal bij Luuk Speijer, die helaas niet meer dan een slap schotje kon produceren. Toch was er voor rust nog een kersje op de taart. Een door Bart Houdijk genomen hoekschop werd door Dave Maljaars feilloos binnengekopt. Zo stond de sprankelend spelende nummer drie van de vierde klasse C bij rust met 3-0 voor tegen de van de mat gespeelde nummer twee.

De tweede helft gaf al direct een totaal ander spelbeeld. Floreant was niet bij machte het huzarenstukje voort te zetten en liet Bergambacht meer en meer het spel dicteren. Dat is geen goed strijdplan tegen een ploeg met een moeiteloos scorende voorhoede. Na dertien minuten in de tweede helft maakte Rody Bezemer zijn eerdere fout goed en scoorde de 3-1. Gaandeweg de tweede helft kreeg Floreant toch weer wat meer grip op de wedstrijd. Invallers Chandeux van Herk en Jeffrey Hilgeman kregen nog grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar strandden telkens op doelman van Bergambacht. Bergambacht scoorde in extremis nog wel. In blessuretijd bracht Pieter Meijer na een vlot uitgevoerde aanval de eindstand op 3-2, in een wedstrijd waarin de overwinning van Floreant nooit echt in gevaar was.

Door de fraaie zege versterkte Floreant zijn derde plaats in de algemene rangschikking en gaat nu samen met koploper Haastrecht met tien punten aan de leiding in de derde periode.

Op dinsdag 10 mei speelt Floreant een uitwedstrijd tegen SPV ’81 en op zaterdag 14 mei een thuiswedstrijd tegen Moerkapelle. (RT)