Sportlaan 1
2841EB
MOORDRECHT
tel. 0182-373142

Op de dag dat VV Haastrecht kampioen werd in de vierde klasse C, behaalde Floreant een krappe overwinning bij Moordrecht. Net als in de thuiswedstrijd wist Floreant met 1-0 te winnen.

De gehele wedstrijd legden beide ploegen veel strijd- en werklust aan de dag, speelden in hoog tempo aanvallende voetbal, maar zagen vaak op beslissende momenten het nodige fout gaan. Dat resulteerde in een onderhoudende wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen.

Voor rust, die met een stand van 0-0 werd ingegaan, vielen er twee hoogtepunten te noteren. Na dertien minuten knalde Bart Houdijk de bal op de lat en twee minuten later was Moordrecht dicht bij een doelpunt, maar plukte doelman Gregory Smeenk net op tijd de bal van de voet van een doorgebroken speler.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel halverwege de tweede helft. Middenvelder Bruce Tol speelde zich in de buurt van de middenlijn met een draaiende beweging knap vrij en bediende Dave Maljaars met een dieptepass. De spits van dienst, die de afwezige Jeffrey Hilgeman verving, aarzelde niet en scoorde met een bekeken schot laag in de rechterhoek.

Floreant en Hazerswoudse Boys hebben nu zowel in de algehele rangschikking als in de derde periode exact evenveel punten. Op de ranglijst is doel doelsaldo van Hazerswoudse Boys wel iets beter en in de derde periode zelfs aanzienlijk beter. Beide ploegen spelen op 28 mei tegen staartploegen: Floreant thuis tegen nummer een-na-laatst ASW en Hazerswoudse Boys uit tegen hekkensluiter Ammerstolse S.V. Floreant en Hazerswoudse Boys kunnen zich in die wedstrijden definitief plaatsen voor de nacompetitie. (RT)