Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

In de vierde klasse C heeft Floreant met ruime cijfers gewonnen van hekkensluiter Ammerstolse S.V. De thuiswedstrijd werd met 7-1 gewonnen.

Na een voorzichtig begin maakte Floreant in de twintigste minuut het eerste doelpunt. Luuk Speijer scoorde de openingstreffer. Vier minuten was de stand al 3-0, door toedoen van Dylan Glasbeek en Bruce Tol. Elf minuten voor rust zette de boomlang centrale verdediger Thijs van der Loo na een corner met een kopballetje zijn ploeg op 4-0. Vlak voor de pauze tekende Rick Looren de Jong namens de tegenstander de tegentreffer aan. Na een hoekschop schoot bij de bal met een laag schot langs doelman Gregory Smeenk.

In de tweede helft kwam Ammerstol er helemaal niet meer aan te pas. Floreant breidde de voorsprong gestaag uit tot 7-1 door doelpunten van opnieuw Dylan Glasbeek, Bart Houdijk en invaller Chandeux van Herk.

Op dinsdagavond 22 februari speelt Floreant een cruciale inhaalwedstrijd tegen directe concurrent Bergambacht en op zaterdag 26 maart staat de uitwedstrijd tegen nummer zes WDS uit Driebruggen op het programma. Tegen die ploeg heeft Floreant iets goed te maken, want eerder werd de thuiswedstrijd tegen WDS verloren met 1-2. (RT)