Scheidsrechter

L.C.A. Wijnands

Accommodatie

Sportpark Hazerswoudse Boys

In de vierde klasse C heeft Floreant goede zaken gedaan door de lastige uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys met 1-2 te winnen. Door de overwinning klom Floreant naar de tweede plaats in de poule, met vier punten minder dan de kersverse periodekampioen VV Haastrecht.

Het scoreverloop in de derby was exact gelijk aan de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen WDS, met dit verschil dat nu Floreant aan het langste eind trok. Al in de negende minuut bracht Jeffrey Hilgeman de Boskopers op voorsprong, waarbij hij profiteerde van geschutter in de Hazerswoudse verdediging. Hazerswoudse Boys wist voor de rust geen gelijkmaker te produceren, al was het daar dichtbij toen Ivo Vogelaar vlak voor het rustsignaal met een ziedend schot de paal wist te raken.

De tweede helft was nog maar vier minuten oud of Ivo Vogelaar deed opnieuw van zich spreken. Hij gaf de bal voor die door Sam Timmermans langs de Boskoopse doelman Gregory Smeek werd geschoten. Nauwelijks twee minuten later kwam Floreant opnieuw op voorsprong. Opnieuw was goalgetter Jeffrey Hilgeman succesvol. Hij maakte zijn tweede treffer in de wedstrijd en alweer zijn tiende doelpunt in het seizoen. Daarna probeerde Hazerswoudse Boys nog uit alle macht een gelijkmaker te produceren, maar de thuisploeg creëerde te weinig kansen om nog op gelijke hoogte te komen.

Omdat koploper Haastrecht met 1-4 overtuigend won van nummer twee Bergambacht achterhaalde Floreant niet alleen Hazerswoudse Boys op de ranglijst, maar ook Bergambacht, dat nu derde staat in de rangschikking met een gelijk aantal punten als Hazerswoudse Boys. Op 27 november speelt Floreant zijn volgende wedstrijd thuis tegen SPV ’81. Helaas weer zonder publiek. (RT)