Provincialeweg West 3
2851EH
HAASTRECHT
tel. 0182-501849

Floreant speelde zijn laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen VV Haastrecht, de kersverse en terechte kampioen van de vierde klasse C. De Boskopers verloren op de valreep met 3-2.

In de dertiende minuut kwam Floreant op voorsprong. Een half schotje van Jeffrey Hilgeman belandde voor de voeten van Dave Maljaars die niet aarzelde en resoluut de 1-0 maakte. Haastrecht schoot daarna nog een keer op de paal en kreeg een hele reeks hoekschoppen te nemen, maar scoorde voor rust niet meer. Ook Floreant deed dat niet, al zag het wel een vrije schop van Jeffrey Hilgeman rakelings naast gaan.

Nadat Jeffrey Hilgeman kort na het begin van de tweede helft op de lat had geschoten, kwam Haastrecht in de zeventigste minuut langszij. Thijmen Raateland brak door op de linkervleugel en schoot de bal hoog in de linkerkruising. Negen minuten later maakte Rogier Schröder de 2-1 voor de thuisploeg door de bal na een vrije schop behendig af te ronden. Floreant toonde veerkracht en kwam zes minuten voor het eindsignaal toch weer op 2-2, nadat Jeffrey Hilgeman een hoge bal vanaf de rechterflank binnenschoot. Een gelijkspel leek een mooie afspiegeling van de wedstrijd, maar Haastrecht dacht daar anders over. Drie minuten voor tijd bracht Kelvin Poot de stand toch nog op 3-2. In de allerlaatste minuut kwam Luuk Speijer nog vrij voor de Haastrechtse doelman Max Tuinenburg, maar hij schoot op de doelman in plaats van in het doel.

Door opnieuw te winnen sloot Haastrecht het seizoen in stijl af. De ploeg is al 45 wedstrijden op rij ongeslagen en behield ook in de vierde klasse C dus zijn ongeslagen status. Floreant eindigde zowel in de poule als in de derde periode op de vierde plaats en mag nu via de nacompetitie proberen te promoveren naar de derde klasse. Op zaterdag 11 juni speelt Floreant in de tweede ronde (kwartfinale) van de nacompetitie uit tegen VV Groeneweg uit Zevenhuizen, nummer twee en eerste periodekampioen van de vierde klasse D. (RT)