Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Net als in beide voorgaande seizoenen won Floreant in de vierde klasse C de thuiswedstrijd tegen Gouderak met ruime cijfers. Pas in de tweede helft kwamen de Boskopers echt op stoom.

In de eerste 45 minuten had Floreant het lastig tegen Gouderak. Weliswaar was de thuisploeg het meest aan de bal, maar de beste kansen waren voor Gouderak. Floreant, dat speelde met Jeffrey Hilgeman en Joey Tinkhof in de punt van de aanval, benutte de ruimte op de flanken te weinig en speelde in een te laag tempo om het de tegenstander lastig te maken. Op een gunstig moment, vlak voor rust, kwam Floreant toch op 1-0. Jeffrey Hilgeman bracht vanuit een vrije trap zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft tapte Floreant uit een ander vaatje. Het tempo werd opgeschroefd, er werd meer druk gezet, de flanken werden beter bezet en veelvuldig werd de diepte gezocht. Uit zo’n diep gegeven bal scoorde Dave Maljaars de 2-0. De 3-0 kwam van de voet van Joey Tinkhof, nadat de scheidsrechter bij een overtreding op Jeffrey Hilgeman de voordeelregel toepaste, en de 4-0 werd gemaakt door Bruce Tol, op aangeven van Dave Maljaars. Een kwartiertje voor tijd tekende Jeffrey Hilgeman de 5-0 aan, waarbij hij een voorzet vanaf de linkervleugel behendig met een hakje het doel in werkte.

Gouderak kreeg nog een opgelegde kans om iets aan de stand te doen, maar oog in oog met de Boskoopse doelman Smeenk wist Nicky Bentzon niet te scoren.

Door de winst op Gouderak steeg Floreant naar een gedeelde vierde plaats in de poule. Zaterdag 23 oktober staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Ammerstolse S.V. op het programma. (RT)