Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Dat Floreant zeer goed kan voetballen, liet de ploeg tegen titelkandidaat Bergambacht zien (3-2), maar tegen het lager geklasseerde Moerkapelle kon ondanks een veldoverwicht ternauwernood een puntje in de wacht gesleept worden. Net als eerder in de midweekse wedstrijd tegen laagvlieger SPV ’81 werd het 1-1.

Het spelbeeld was de gehele wedstrijd hetzelfde: Floreant was voortdurend aan de bal, maar het spel liet te wensen over: de nauwkeurigheid ontbrak in de passing, als de pass goed was, werd de bal verkeerd aangenomen, te vaak werd noodgedwongen de lange bal gespeeld, de scherpte voorin ontbrak en uiteindelijk ontbrak het ook aan een beetje geluk dat soms een wedstrijd kan openbreken. Dat het bij rust nog 0-0 stond was overigens ook de verdienste van Moerkapelle, dat verdedigend goed op de been bleef.

In de tweede helft zette het geploeter zich voort, maar kwam Moerkapelle vijftien minuten voor tijd wel onverwacht op voorsprong. Stef van der Salm maakte dankbaar gebruikt van een misverstand tussen doelman Gregory Smeenk en zijn centrale verdediger.

Vanaf dat moment zette Floreant alles op alles om de schade nog enigszins te beperken. Aanvaller Chandeux van Herk en Joey Tinkhof, die vanwege zijn vertrek naar het buitenland zijn laatste speelminuten maakte, vielen in, zodat er een overmacht aan aanvallers op het veld stond. Dat leidde vijf minuten voor tijd tot een enorme scrimmage voor het doel van Moerkapelle, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk viel het Boskoopse doelpunt alsnog in blessuretijd. Een hoge bal vanaf de linkerflank werd door Bruce Tol keurig ingekopt. Daarmee redde hij de meubelen voor Floreant, net als vier dagen eerder in de wedstrijd tegen SPV’ 81, toen hij met een fabuleuze omhaal in blessuretijd de gelijkmaker aantekende.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was Floreant nog dicht bij een overwinning. Een schot van Jeffrey Hilgeman werd echter op fraaie wijze gekeerd door de piepjonge doelman Gino Jansen, die daarmee een kostbaar punt veiligstelde voor zijn in degradatiegevaar verkerende ploeg.

Voordat Floreant mag aantreden tegen koploper Haastrecht (4 juni) worden eerst nog wedstijden gespeeld tegen laaggeklasseerde tegenstanders: Moordrecht (uit) en ASW (thuis). Tegen deze tegenstanders kan Floreant zich definitief plaatsen voor de nacompetitie. (RT)