Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Floreant heeft in zijn negende wedstrijd van het seizoen overtuigend met 4-0 gewonnen van SPV ’81 uit Polsbroek. De laatste keer dat Floreant in eigen huis SPV ’81 ontving, was in het seizoen 2020-2021.

Floreant, koploper op dat moment, was ook toen de betere ploeg, maar verloor verrassend met 2-3. Het was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen, want daarna werden er geen wedstrijden meer gespeeld in verband met de coronalockdown.

Ook nu weer was Floreant verreweg de betere ploeg. In de eerste helft scoorden de Boskopers er lustig op los en maakten wonderschone doelpunten. Als eerste trof Tristan van Eeden doel, die in de rebound een geblokkeerd schot van Jeffrey langs doelman Jeroen Bot schoot. Daarna was het de beurt aan Bart Houdijk. Met een kogelhard afstandsschot schoot hij de bal in de rechterbovenhoek. Het derde doelpunt kwam voort uit een vloeiende aanval. Via Bas van Wijk en Bruce Tol belandde de bal bij Joey Tinkhof, die met een vliegende kopbal de 3-0 maakte. Voor rust had het eigenlijk minimaal 4-0 moeten staan, maar aanvoerder Bart van Herk schoot een terecht toegekende strafschop naast het doel.

In de tweede helft verzuimde Floreant de riante voorsprong nog veel verder uit te breiden. Dat kwam doordat de kansen door Floreant niet benut werden, maar het was ook zeker de verdienste van SPV’81. Ruim een kwartier voor tijd kwam de bal uit een corner voor de voeten van Jeffrey Hilgeman, die de eindstand bracht op 4-0.

IJs en weder (en corona) dienende speelt Floreant op 4 december de volgende wedstrijd in de vierde klasse C uit tegen Stolkwijk. (RT)