Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

Na de afstraffing tegen FC Zoetermeer vorige week (6-1) heeft Floreant zich tegen NOC Kralingen weten te herpakken. De thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers werd met 2-1 gewonnen.

In een goede eerste helft bouwden de Boskopers al snel een mooie 2-0 voorsprong op. Luuk Speijer scoorde na een uitstekende actie van de goed spelende Jurre Korfker voor de 1-0 en even later werd een corner van Tristan van Eeden door de goalie in zijn eigen doel gewerkt.

De tweede helft waren de Rotterdammers beter, de aansluitingstreffer werd gemaakt, maar na een domme rode kaart door de rechtsback, die het aan de stok kreeg met wat supporters, was van een slotoffensief geen sprake.

De eerste winst dus voor Floreant, waar na afloop van de wedstrijd de Gouden Schoenen van het vorige seizoen werden uitgedeeld door Henk Kaptein. Deze eer kwam Jeffrey Hilgeman (21 goals) en Roy Monissen (18 goals) ten dele. Volgende week mag Floreant op bezoek bij Haagse Hout. (BT)