Floreant wint in restant wedstrijd van Zevenhoven

Scheidsrechter

R.E. (Remko) Roest

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde Floreant de eerder vanwege het noodweer gestaakte wedstrijd tegen Zevenhoven uit. Er werd 5 minuten van de eerste helft (één minuut en vier minuten blessuretijd) en een gehele tweede helft gevoetbald. De rommelige, nerveuze wedstrijd werd door de Boskopers met 2-0 gewonnen.

Het was een gelijkopgaande strijd met weinig kansen voor beide ploegen. Het verschil was dat Floreant de schaarse kansen koelbloedig benutte en Zevenhoven niet. Zo was er een levensgrote kans voor Erik de Boer, maar zijn inzet landde op het dak van het Boskoopse doel.

Al vroeg in de tweede helft moest Martijn Schreuder geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de jeugdspeler Timo van der Zijden. Binnen twintig seconden scoorde de invaller. Hij snelde op de linkervleugel richting doel en maakte de openingstreffer door laag in de linkerhoek te schieten. Een minuut voor het einde van de wedstrijd ging de Zevenhovense doelman Connor van Heertum in de fout. Hij werkte de bal rechts van zijn doel weg en trapte door het midden uit, pardoes in de voeten van Jeffrey Hilgeman. De topscorer van Floreant schoot vanaf 45 meter de bal in het lege doel en maakte daarmee zijn achttiende treffer van het seizoen.

Zaterdag 6 april speelt Floreant opnieuw een thuiswedstrijd in de vierde klasse A. De tegenstander is dan hekkensluiter Football Factory, waarvan de Boskopers eerder al met 0-6 wonnen. (RT)