Datum

8 juni 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Volgend seizoen speelt Floreant opnieuw in de vierde klasse. De halve finale bleek voor de Boskopers het eindstation. Floreant maakte in de wedstrijd tegen FC Oegstgeest te veel individuele fouten die door de behendige voorwaartsen van Oegstgeest genadeloos werden afgestraft en verloor met ruime cijfers: 4-1.

Niet voor het eerst dit seizoen moesten beide ploegen niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de stormachtige wind opboksen. Floreant, dat de eerste helft met wind mee speelde, kreeg al binnen een kwartier een tegenslag te verwerken. Martijn Schreuder viel geblesseerd uit en werd vervangen door Simeon van Klaveren, die na een langdurige blessure voor het eerst dit seizoen weer meespeelde. In de negentiende minuut kwam Oegstgeest op voorsprong door Abel Bormans, maar acht minuten later stond het alweer 1-1. Een vrije trap van Simeon van Klaveren belandde via doelman Peter Messemaker voor de voeten van verdediger Thijs van der Loo, die van dichtbij de gelijkmaker op zijn naam bracht. Nog voor rust moest Floreant op een zeer ongelukkig moment de tweede treffer incasseren. De stadionklok stond al op 45 minuten toen Lars van Bommel de 2-1 maakte.

Ook de derde treffer van Oegstgeest kwam op een uiterst ongelegen moment. Na twee minuten spelen zeilde een hoekschop van Rens van der Spek, geholpen door de wind, direct het Boskoopse doel in. Vlak voor het eindsignaal drukte invaller Daniël van Vliet de suprematie van Oegstgeest uit in een laatste doelpunt: 4-1. FC Oegstgeest mag nu in de finale van de nacompetitie tegen BSC’68 gaan uitmaken wie er volgend jaar in de derde klasse speelt.

Ondanks het verlies kan Floreant terugkijken op een geslaagd seizoen: derde in de sterke vierde klasse A, met een totaal van 52 punten uit 26 wedstrijden en een positief doelsaldo van + 26. Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Het hechte team blijft intact, oudgedienden als Bart Houdijk (Be Fair) en Michael de Zwart (ASW) keren terug op het oude nest en zeer talentvolle jeugdspelers worden aan de selectie toegevoegd. Dat moet een kolfje naar de hand zijn van de ervaren stafleden en zeker van de gedreven trainer Paul Pikaar, die liet zien dat hij een relatief jonge ploeg in korte tijd veel beter kan laten spelen. (RT)