Scheidsrechter

S.J.P.van den Oever

Accommodatie

Onbekend

De topper tussen nummer vier Floreant en nummer drie en virtueel koploper Aarlanderveen in de vierde klasse C leek op een gelijkspel uit te draaien. In de allerlaatste minuut wist Aarlanderveen het duel toch in zijn voordeel te beslissen: 0-1.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen gingen gelijk op en uitgelezen kansen waren er niet voor beide ploegen. Mogelijkheden waren er wel, met name voor Martijn Schreuder voor de thuisploeg en Aziz el Bouazzati voor de bezoekers.

In de tweede helft was Aarlanderveen de betere ploeg en kreeg vooral Jorn Poelwijk diverse kansen om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Dankzij goed keeperswerk van Gregory Smeenk, attent verdedigen en gebrek aan scherpte bij Aarlanderveen bleef het lange tijd 0-0. Tot de allerlaatste minuut. Na vrije trap van Jorn Poelwijk ketste de bal tegen de paal en in de rebound was het voor Sallem Chemlali een koud kunstje om van dichtbij het beslissende doelpunt te maken. Een terechte overwinning voor Aarlanderveen, maar een zure nederlaag voor Floreant.

Op 21 april wacht Floreant opnieuw een zware wedstrijd als er uit bij koploper NSV’47 gespeeld moet worden. (RT)