Scheidsrechter

N.van den Dop

Accommodatie

Onbekend

Zoals verwacht had Floreant in zijn laatste wedstrijd van de seizoen weinig moeite met hekkensluiter De Rijnstreek. Een monsterzege werd het dit keer niet: Floreant won simpel met 2-0 en eindigde als vierde in de vierde klasse C.

De Boskopers, spelend met talentvolle jeugdspelers in de basis, kwamen na een klein halfuur op voorsprong. Kevin de Vries gaf een loepzuivere pass op Ward van den Hoogen, die de bal in de kruising kogelde. Vier minuten later was het Martijn Schreuder die op aangeven van Roy Monissen de 2-0 maakte.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord, ondanks kansen voor Adem Aksoy, Mohammend Ahmidouch, Robin Schreurs en Bruce Tol. De Rijnstreek kon daar alleen een kans van Nick Leijen tegenoverstellen. Hij schoot tegen doelman Gregory Smeenk aan, de bal caramboleerde richting doel, maar kon tijdig van de lijn gehaald worden.

Floreant speelt nu op 2 juni zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie, waarin acht ploegen strijden om één plaats in de derde klasse. In Leiden is LSVV’70 de tegenstander, de studentenploeg die als dertiende eindigde in de derde klasse A. (RT)