Floreant VR1 wint ruim in eerste bekerwedstrijd 0-6

Datum

30 augustus 2020 11:45

Accommodatie

Onbekend

Zondag 30 augustus speelde Floreant VR1 haar eerste bekerwedstrijd tegen de 3e klasser RVC’33 VR1.

Opstelling:

Spitsen:             Hanna, Naomi
Middenveld:      Natasja, Kayleigh, Pascalle, Marjolein
Verdediging:      Nikki, Samar, Eline, Robin
Doel:                  Ine

De aftrap werd genomen door Floreant en RVC zat er in de eerste 10 minuten goed bij, waardoor er wat kansen ontstonden. Al snel had Floreant de overhand. Een aantal corners achter elkaar zorgden voor goede kopkansen voor Marjolein, maar de bal wilde er nog niet in. Ook daarna volgden er vele kansen voor Floreant. Na een kwartier spelen was voorstopper Samar mee opgestoomd naar voren en schoot vanaf de zijkant hard op doel, Naomi was alert en tikte dit schot binnen. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de vele kansen kon Floreant nog niet op voorsprong komen en was RVC even later ook dicht bij een doelpunt via een counter. Keepster Ine was op haar hoede en wist haar doel (ook met een beetje geluk) schoon te houden. De verdediging van Floreant stond in principe goed met Robin, Nikki en Eline. Alleen de counters waren soms erg gevaarlijk. Het middenveld werd goed gecontroleerd door Samar en Pascalle die achter Kayleigh speelden. Het solide veldspel van Floreant zorgde ervoor dat het in de 22e minuut dan toch eindelijk raak was: Kayleigh legde de bal klaar voor Naomi die de bal hard in de linkerhoek schoot en zo de 0-1 op het scorebord zetten. Niet veel later scoorde Naomi ook het 2e doelpunt vanuit een strakke pass van Rosalie die nog maar net het veld in was gekomen voor de geblesseerde Natasja. Niet lang na haar assist kwam Rosalie ook zelf toe tot scoren, zij liep goed mee aan de rechterkant en kon een strakke voorzet van Hanna binnen schieten: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er goed gevoetbald door Floreant. Doordat de ruimtes groot waren en iedereen van Floreant in beweging was, kon er mooi combinatievoetbal gespeeld worden. Ook de achterhoede stond sterk te verdedigen en RVC heeft nog weinig kansen gekregen. In de 60e minuut werd aanvoerster Pascalle gewisseld voor Nienke en vlak daarna kwam Roos het veld in voor Kayleigh. Er volgden de tweede helft opnieuw kansen voor Floreant. Onze normaal zo bescheiden Samar ging vandaag eens voor een mooie solo actie waarmee zij 4 RVC verdedigers voorbij ging en daarna met haar buitenkantje scoorde: een prachtige 0-4. Daarna kakte het spel van Floreant een beetje in en werden de ruimtes nog groter. Hierdoor kon RVC bijna profiteren, maar keepster Ine had twee reddingen achter elkaar die een doelpunt voorkwamen. Trainer Olton riep Floreant even tot de orde. Dat hielp, want in de 72e minuut was het Hanna over de rechterkant die naar binnen draaide en een schot loste op doel zo over de keepster van RVC heen 0-5. Het allerlaatste doelpunt werd gemaakt in de 86e minuut door Rosalie die een actie maakte in de 16-meter van RVC en hard raak schoot 0-6. Dit was de eindstand.

De hele wedstrijd werd gefilmd door studio Alphen, een samenvatting daarvan is vanavond om 19:05 te zien op de livestream van studio Alphen (https://www.studioalphen.nl/televisie/livestream). Samen met een interview dat na de wedstrijd had plaatsgevonden met Olton, Samar en Pascalle.

De eerste overwinning van Floreant in de beker is een feit. Volgende speelt Floreant VR1 haar tweede bekerwedstrijd tegen de derde klasser Steeds Hooger VR1 om 13:15 uur op Floreant terrein.

We bedanken onze supporters die ons hebben aangemoedigd.