Spitsen: Hanna, Naomi
Middenveld: Marjolein, Kayleigh, Nienke, Rosalie
Verdediging: Robin, Samar, Eline, Nikki
Doel: Ine

Zondag 6 september speelde Floreant VR1 haar tweede bekerwedstrijd tegen Steeds Hooger VR1. Deze Rotterdamse dames spelen volgend seizoen in de derde klasse. De aftrap werd genomen om 13:15 uur op Floreant terrein.

De aftrap werd genomen door Steeds Hooger. Floreant zat er kort op en kwam al snel tot kansen. Zo kon Hanna een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Steeds Hooger komen, helaas kon de keepster van de bezoekers deze schoten redelijk eenvoudig tegen houden. Ook Kayleigh en Naomi kregen kansen. Zo werd Naomi een keer vrij voor de keepster gezet, maar lukte het haar net niet om goed uit te komen bij de bal. Het gevaar van zelf niet scoren is natuurlijk de tegenaanval. Steeds Hooger had namelijk een snelle spits voorin staan die op doel kon schieten, maar Ine redde. Ook Samar en Eline moesten een aantal keer ingrijpen om de aanvallen van Steeds Hooger te stoppen. In de 30e minuut was het eindelijk raak: Hanna liep goed door op de keepster, die de bal niet onder controle had waardoor de bal via de Paal voor de voeten van Hanna kwam. Hanna wist hier wel raad mee en tikte de 0-1 binnen. Uit de vele gevaarlijke corners die Floreant kreeg werden er nog geen benut. In de 36e minuut gaf Kayleigh vanaf de rechtsvoor een voorzet en raakte de bal in de kluts voor het doel. Marjolein was alert en schoot de bal in de rechterhoek 2-0. Floreant zette goed druk vooruit waardoor Steeds Hooger weinig echte kansen meer kon creëren. Voor de rust viel er nog een doelpunt opnieuw gescoord door Marjolein. Een afstandsschot in de rechterkruising zorgde voor een 3-0 voorsprong.

De tweede helft begon Floreant met dezelfde opstelling. Echter, de druk die het einde van de eerste helft door de Boskoopse dames werd gegeven was ver te zoeken. Floreant liet Steeds Hooger voetballen en daardoor moest keepster Ine een aantal keer ingrijpen. Dit deed zij overigens goed. De eerste grote kans van de tweede helft was voor Naomi, opnieuw kwam zij alleen voor de keepster te staan, maar ging haar schot over het doel heen. Floreant creëerde weinig kansen. Wel werd er in de 54e minuut gescoord door een voorzet van Kayleigh richting Rosalie die goed voor haar vrouwtje kwam en de bal hard in het doel kopte. Nieuwe versterking werd ingezet bij Floreant, zo werd Hanna gewisseld voor Amber en Nienke voor Pascalle. Het spel bleef echter moeizaam verlopen bij Floreant. Er werd meer verdedigd dan aangevallen. In de 60e minuut nog 2 wissels, Naomi eruit voor Roos en Samar eruit voor Isis. Er waren weinige grote kansen meer aan beide kanten, een saaie tweede helft dus. Eindstand 4-0.

Ondanks de mooie overwinning weet Floreant dat deze manier van spelen niet genoeg zal zijn voor de competitie: op naar volgende week voor de derde bekerwedstrijd tegen een andere tweedeklasser. WVC VR1 komt op bezoek in Boskoop, de wedstrijd zal gespeeld worden om 13:15.

Wij bedanken de supporters voor het aanmoedigen!