Datum

27 september 2020 13:15

Accommodatie

Onbekend

Zondag 27 september speelde Floreant VR1 de wedstrijd tegen Cabauw VR1. Na een makkelijk weggegeven 2-0 achterstand knokte Floreant zich terug in de wedstrijd en behaalde het toch nog 1 punt.

Opstelling:

Spitsen: Hanna van Nimwegen, Rosalie Baerwaldt
Middenveld: Amber van Drunen, Kayleigh Klos, Pascalle van Leeuwen, Marjolein van Beem
Verdedigers: Natasja Mayenburg, Isis Kerger, Eline Bekooy, Nikki van Luijk
Keepster: Samar Vonk

Na de aftrap van Floreant was het Cabauw die volop druk zette. Floreant was niet scherp en er ontstonden direct een tweetal grote kansen voor Cabauw. Daarna volgde de openingstreffer voor de bezoekers na een communicatiefout tussen het middenveld en de achterhoede. De spits van Cabauw was alert en kon de terugspeelbal onderscheppen, zij was op snelheid en kwam zo 1-op-1 tegen keepster Samar Vonk, die helaas het schot niet wist te keren. Ook na dit vroege doelpunt bleef Cabauw hoog druk zetten. Hieruit volgde al gauw een penalty voor Cabauw na een onreglementaire sliding van een verdedigster van Floreant. De penalty werd hard in de hoek geschoten en was onhoudbaar. Zo keek Floreant na 11 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Trainer Olton besloot direct in te grijpen en wat aanpassingen te doen: hij liet Pascalle van Leeuwen en Eline Bekooy van positie wisselen. Met wat meer ervaring achterin werd het spel van Floreant rustiger en werd er eindelijk gevoetbald. En zo ontstonden er kansen voor de thuisploeg. Hanna van Nimwegen kon een voorzet geven vanaf de rechterflank die Kayleigh Klos bij de 2e paal terug kon leggen op Amber van Drunen die hard uithaalde maar net naast schoot. Niet veel later kreeg Amber van Drunen weer een grote kans maar schoot rakelings over. Ook Cabauw kreeg nog een aantal kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. 0-2 was de ruststand.

Na de rust ruilden ook Marjolein van Beem en Eline Bekooy nog van positie, dit pakte goed uit. Floreant maakte bij balverlies de ruimtes goed klein op het middenveld en zo kreeg het eindelijk grip op de wedstrijd. De eerste grote kans van de tweede helft was voor Marjolein van Beem. Na een mooie aanval van Floreant, legde Kayleigh Klos de bal terug op Marjolein van Beem die met haar schot de bovenkant van de lat wist te raken. In de 55e minuut werd Floreant eindelijk beloond voor het doorbijten na de achterstand: Eline Bekooy stoomde goed op vanaf de rechtshalf positie, zij kreeg de bal van Marjolein van Beem en kon de bal in de verre hoek plaatsen: 1-2. De aansluitingstreffer was een feit. Floreant zette door en zette een aantal aanvallen op. Vanuit een vrije trap van Pascalle van Leeuwen kwam de bal goed voor de goal, Rosalie Baerwaldt had de bal voor het inschieten maar wist deze kans helaas niet te benutten. Ook uit de vele corners die Floreant mee kreeg, werd de thuisploeg behoorlijk gevaarlijk. Zo belandde een harde kopbal van Rosalie Baerwaldt net naast het doel. In de 70e minuut kwam Ine Ernst het veld in voor Amber van Drunen, zo ging Floreant 4-3-3 spelen om wat meer druk vooruit te hebben om toch die gelijkmaker nog te kunnen maken. Hierna volgde een afstandsschot van Eline Bekooy die helaas goed gehouden werd door de keepster van Cabauw. In de 84e minuut kreeg Floreant een vrije trap na een overtreding op Pascalle van Leeuwen. Zij ging zelf voor de bal staan en schoot deze feilloos in de linkerbovenhoek: de verdiende 2-2 was een feit. Toch moest Floreant uitkijken voor Cabauw. Na een fout in de Boskoopse verdediging moest keepster Samar Vonk nog een goede 1 op 1 redding verrichten. Robin van de Pompe kwam in de 87e minuut het veld in voor de geblesseerd geraakte Natasja Mayenburg. De wedstrijd werd verder uitgespeeld en eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Een terecht en verdiend punt voor Floreant. Er zal nog veel verbeterd moeten worden om het niveau van vorig jaar te behalen. Floreant wenst Natasja Mayenburg een spoedig herstel toe met haar blessure aan haar achillespees. Volgende week zondag 4 oktober speelt Floreant de uitwedstrijd tegen Schijf VR1 om 13:15 uur in Schijf.

We bedanken de supporters voor het aanmoedigen!