Datum

21 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse C heeft Floreant zijn tweede uitoverwinning behaald. In het Sportpark Bateweg Noord werd Woubrugge overtuigend met 0-2 verslagen.

Al na een paar minuten kwamen de Boskopers op voorsprong. Na een corner kreeg de doelman van Woubrugge de bal te pakken, maar liet die weer vallen. Centrale verdediger Faissel Yachou, die zijn debuut maakte in het eerste elftal, was er als de kippen bij om zijn ploeg aan een vroege voorsprong te helpen. Voor rust kreeg Floreant nog wel wat kansjes, maar tot scoren kwam het niet meer.

Ook in de tweede helft werd er weer snel een doelpunt gemaakt. Na tien minuten tekende Simeon van Klaveren voor een wonderschoon doelpunt door van veraf de uit zijn doel gekomen keeper van Woubrugge met een afstandsschot te passeren. Verder werd er door geen van beide ploegen meer gescoord, maar moesten ze wel wat blessureleed incasseren. Floreant zag Wouter van der Burg geblesseerd uitvallen. Een smet op de overigens sportieve wedstrijd was ook het uitvallen van doelman Sven Tourné tien minuten voor tijd. Hij raakte geblesseerd door de wat al te enthousiast aanstormende invaller Michael de Zwart die van geluk mocht spreken dat zijn actie slechts met geel bestraft werd.

Door de overwinning stijgt Floreant op de ranglijst en neemt nu weer de derde plaats in. Op 28 oktober spelen de Boskopers thuis tegen Siveo ’60, dat nu op de negende plaats staat. (RT)