Scheidsrechter

F.Lugtigheid

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse C heeft Floreant opnieuw,  ditmaal in eigen huis, gewonnen van Zevenhoven. De spectaculaire wedstrijd werd met 5-3 beslist in Boskoops voordeel.

Floreant begon voortvarend aan het duel en al na vijf minuten veerde menig Boskoopse supporter op, toen Simeon van Klaveren leek te scoren. Hij raakte echter het zijnet. Floreant liet daarna het initiatief aan de tegenstander, die in de 29ste minuut na geknoei in de verdediging op voorsprong kwam door Ruben Pleizier. Zevenhoven was de betere ploeg, maar zag de voorsprong binnen één minuut verloren gaan. In de negenendertigste minuut scoorde Martijn Schreuder op aangeven  van Simeon van Klaveren de gelijkmaker en nauwelijks dertig seconden later kon Roy Monissen na een verkeerde terugspeelbal de 2-1 aantekenen.

Na rust werd er door beide partijen  geknokt voor de overwinning, met het nodige spektakel als gevolg. In de tweeënzeventigste minuut kwam Zevenhoven langszij dankzij een doelpunt van Albert van Dieyen en drie minuten later kwam Floreant weer met 3-2 voor door toedoen van opnieuw  Roy Monissen. Negen minuten later kwam Floreant op een ogenschijnlijk riante voorsprong van 4-2. Simeon van Klaveren strafte een verdedigingsfout van Zevenhoven behendig af.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Zevenhoven dacht daar anders over. Vier minuten voor tijd scoorde opnieuw Albert van Dieyen, nadat hij een vrije trap van aanvoerder Wesley Fransen licht beroerd had. Vervolgens zette Zevenhoven alles op alles om nog een verdiende 4-4-stand uit het vuur te slepen. Terwijl het scorebord al op 90 minuten stond kwam zelfs doelman Jordy Aartman mee naar voren bij een corner. Dat liep verkeerd af. De afgeweerde bal kwam terecht bij Frank de Bruijn die bijna vanaf de middenlijn een schot op het lege doel loste. De bal ketste via de binnenkant van de rechterpaal voor de voeten van Simeon van Klaveren, die daarmee voor de ietwat geflatteerde uitslag van 5-3 zorgde

Door de overwinning steeg Floreant ten koste van Siveo ’60 van plaats zes naar plaats vijf in de rangschikking. Uitgerekend Siveo ’60 ontvangt thuis op 17 maart 2018 Floreant in de eerstvolgende competitiewedstrijd. (RT)