Scheidsrechter

J.Honsbeek

Accommodatie

Onbekend

BOSKOOP – In de vierde klasse C scoorde Floreant er lustig op los tegen Woubrugge. Liefst negen doelpunten kwamen op het scorebord, waarvan er zes op het conto van de Boskopers kwamen.

De eerste helft speelde Floreant uiterst matig. Woubrugge wist de vleugelspelers voortdurend in stelling te brengen en Floreant was niet resoluut genoeg in de verdediging. Dat leidde al in de zesde minuut tot een achterstand van 0-1 door een doelpunt van Leon Hoogendoorn. Vijfentwintig minuten later maakte Emiel Buntsma de 0-2. Floreant mocht zes minuten later van geluk spreken dat het weer terug in de wedstrijd kwam. Vanuit een slimme dieptepass van Simeon van Klaveren kon Roy Monissen nog voor rust de aansluitingstreffer aantekenen.

Na de theepauze kwamen de spelers van Floreant, ongetwijfeld nog met de donderspeech van trainer Wilco Wapenaar in de oren, geladen het veld op. Binnen zes minuten kwamen de Boskopers op een voorsprong door toedoen van Martijn Schreuder en Ward van den Hoogen. Woubrugge kwam in de vijfenvijftigste minuut nog goed weg toen een overtreding op de doorgebroken Martijn Schreuder slechts met geel werd bestraft, maar moest daarna nog drie doelpunten incasseren, door een goed benutte penalty van Wouter van der Burg en doelpunten van opnieuw Martijn Schreuder en Roy Monissen.

In blessuretijd maakte Thom Buntsma namens Woubrugge het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Van grote afstand gaf hij de Boskoopse doelman Gregory Smeenk, die kort daarvoor geblesseerd was geraakt, het nakijken door in de rechterkruising te kogelen.

Door de overwinning  stijgt Floreant weer naar de vijfde plaats in de vierde klasse C, ten koste van Siveo’60. Op 31 maart speelt Floreant zijn eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen Sportief. (RT)