Sportlaan 38
2821XC
STOLWIJK
tel. 0182-341520

In de vierde klasse C heeft Floreant in de uitwedstrijd tegen middenmoter Stolwijk slechts een schamel puntje behaald. De eindstand was 1-1. Op de valreep maakte Floreant de gelijkmaker, anders hadden de Boskopers direct na de hervatting van de competitie een nederlaag geleden.

In de eerste helft ging het gelijk op en kregen beide ploegen wat kansjes, maar in de tweede helft had Stolwijk de overhand. De wedstrijd leek niettemin op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Toch werd de weinige toeschouwers in de laatste twintig minuten nog wat spektakel geboden. Nadat bij Stolwijk Rob van Eijk met tweemaal geel het veld had moeten verlaten, zette Floreant meer druk. Het positiespel was echter te pover om de Stolwijkse verdediging echt te verontrusten. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door Raymond Spierdijk. Pas in de allerlaatste minuut bracht Dave Maljaars vanuit een scrimmage zijn ploeg op gelijke hoogte.

Floreant verzuimde zodoende in te lopen op koploper Haastrecht, dat tegen Cabauw twee punten verspeelde, en moest toezien hoe Bergambacht de tweede plaats in de poule overnam. Op 26 februari speelt Floreant opnieuw een uitwedstrijd tegen een middenmoter. Moerkapelle is dan de tegenstander. (RT)