Windvaan 2
2751ES
MOERKAPELLE
tel. 079-5933000

Floreant heeft in de vierde klasse C de derde plaats met verve verdedigd en liep dankzij een overwinning van 0-4 op Moerkapelle twee punten in op koploper Haastrecht.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Floreant speelde in een hoog tempo en Moerkapelle slaagde erin dat tempo bij te benen. Na twaalf minuten was de eerste grote kans voor de thuisploeg, die een schot op de paal zag belanden. Naar later bleek zou dit voor Moerkapelle de enige opgelegde kans in de wedstrijd zijn. Nog voor rust kwam Floreant op voorsprong. Tristan van Eeden schoot een vrije trap onberispelijk in de rechterbovenhoek.

Na rust ging Floreant door met het in hoog tempo uitgevoerde positiespel en ging bij Moerkapelle het kaarsje langzaam uit. Een uitbraak over rechts werd door Dave Maljaars met een mooi schot doeltreffend afgerond. Daarna scoorden de Boskopers nog tweemaal na hoekschoppen, waarbij de verdediging van Moerkapelle de bal niet kon wegwerken. Thijs van der Loo zorgde met een intikkertje voor de 0-3 en in de laatste minuut bracht Jeffrey Hilgeman de eindstand op 0-4.

Omdat de koploper voor de tweede maal achtereen gelijkspeelde, liep Floreant (25 punten), net als nummer twee Bergambacht (26 punten) en nummer vier Hazerswoudse Boys (24 punten), twee punten in op Haastrecht (27 punten). Op 5 maart speelt Floreant in eigen huis tegen Moordrecht zijn volgende wedstrijd. (RT)