Datum

3 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het seizoen 2017-2018 begon Floreant met een uitoverwinning op Kamerik (1-4) en ook in de returnwedstrijd trokken de Boskopers aan het langste eind. Met minimaal verschil won Floreant in eigen huis met 1-0.

De wedstrijd tussen nummer zes Floreant en nummer zeven Kamerik leverde een gelijkopgaande strijd op met weinig kansen voor beide ploegen. Floreant was in de eerste helft iets sterker en kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Op aangeven van Frank de Bruijn was Simeon van Klaveren doeltreffend met een bekeken schot.

In de tweede helft drong Kamerik wat meer aan. Bas Koren schoot op de lat en vlak voor het eindsignaal kreeg Jaap de Wit de kans om de gelijkmaker te scoren. Dat lukte niet, zodat Kamerik uit twee duels tegen Floreant geen enkel punt wist te halen.

Door de overwinning zette Floreant Kamerik op zes punten achterstand en behoort het tot de zes ploegen die in de vierde klasse C om het kampioenschap strijden. De zes kampioenkandidaten kropen wat dichter bij elkaar, want de nummers een en twee (NSV’46 en Rohda’76) verloren hun wedstrijd en nummer vier Woerden speelde gelijk. Net als de nieuwe nummer twee Aarlanderveen heeft Floreant ook nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. (RT)