Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

In de wedstrijd tegen Floreant had Moordrecht een effectief strijdplan bedacht: massaal verdedigen en gokken op een enkele succesvolle counter. Dat plan slaagde bijna, maar op de valreep maakt Floreant toch de bevrijdende treffer. De Boskopers mogen zich nu koploper van de vierde klasse C noemen.

Voor rust, die met een stand van 0-0 bereikt werd, waren er kansjes voor Floreant om te scoren en na rust volgende volgden de echt grote kansen, maar tot doelpunten leidden die niet. De thuisspelende ploeg had grote moeite om de verdedigende muur van Moordrecht te slechten, ook al omdat de bal vaak aan de voet werd gehouden en een snelle pass uitbleef. Tien minuten voor tijd kogelde Bart Houdijk van veraf de bal op de lat en vijf minuten later kwam dan toch eindelijk de verlossende 1-0 op het scorebord. Uitgerekend spits Jeffrey Hilgeman, die als jeugdspeler bij Moordrecht voetbalde, maakte het doelpunt. Een hoge, diepe bal door het midden rondde hij koelbloedig af.

Omdat Bergambacht twee punten liet liggen tegen WDS en Haastrecht niet in actie kwam, is Floreant nu koploper met 28 punten, met één puntje meer dan Bergambacht, Haastrecht en Hazerswoudse Boys. Haastrecht heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Op 12 maart speelt Floreant een cruciale uitwedstrijd tegen directe concurrent Bergambacht. (RT)