Knibbelweg 16
2761JE
ZEVENHUIZEN ZH
tel. 0180-631683

Floreant speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. In een bizarre nacompetitiewedstrijd tegen Groeneweg werden de Boskopers in de strafschoppenserie uitgeschakeld, nadat de wedstrijd, inclusief verlenging, in 6-6 was geëindigd.

Ongelooflijk, doldwaas, bizar, krankzinnig. Zomaar wat kwalificaties uit de mond van de talrijke toeschouwers na het zien van de nacompetitiewedstrijd Groeneweg-Floreant. Zelfs Floreant-trainer Dennis van den Ing bekende dat hij in zijn 39-jarige loopbaan nog nooit zoiets had meegemaakt. Hier volgt een chronologisch verslag van een ongekend spektakelstuk.

1. 0-1. Niet voor het eerst dit seizoen komt Floreant al in de eerste minuut op voorsprong. Zoals altijd is spits Jeffrey Hilgeman daarbij betrokken. Het riekt naar buitenspel, maar het aangewezen arbitrale trio laat doorspelen. De vrijstaande spits tikt de bal opzij naar Luuk Speijer die de stand op 0-1 brengt.

21. 1-1. Luke Schaaf geeft vanaf rechts de bal perfect voor. Zijn voorzet wordt beheerst afgerond. Floreant besluit na dit tegendoelpunt 3-4-3 te spelen.

30. 2-1. Een diepe bal van links wordt door Mike Karreman binnengeschoten.

36. 2-2. Bart van Herk benut een penalty, nadat Bart Houdijk twee minuten eerder in het strafschopgebied gevloerd was.

38. 2-3. Floreant komt voor de tweede maal op voorsprong. Bart Houdijk schiet een vrije trap van zeer ver hoog in het doel.

44. 3-3 Vlak voor rust scoort Groeneweg uit de zevende corner. Van dichtbij wordt de bal binnengeschoten.

Rust. De scheidsrechter is boos omdat hij geen drinken krijgt. Onder het motto “ik geen drinken, dan jullie ook geen drinken” wordt de wedstrijd als na vijf minuten in plaats van vijftien minuten hervat.

84. 3-4. Floreant komt voor de derde maal op voorsprong. De net ingevallen Chandeux van Herk komt recht voor de keeper in vrijstaande positie en scoort met een fraai schot. Al de gehele wedstrijd regent het gele kaarten en corners. In totaal zal Groeneweg zeventien hoekschoppen mogen nemen en Floreant slechts vijf.

87. 4-4. Groeneweg komt toch weer langszij. Uitblinker Robin Zuierveld maakt de gelijkmaker.

88. 4-5. Floreant komt voor de vierde maal op voorsprong. Smaakmaker Chandeux van Herk is opnieuw betrokken bij het doelpunt. Hij speelt zich op rechts vrij en stelt Jeffrey Hilgeman in staat de 4-5 te maken. Nog een paar minuten en Floreant is door in de nacompetitie.

90. Een rode kaart voor Groeneweg. Bas Roos krijgt geel voor een overtreding en daarna geel voor zijn reactie daarop en mag het veld met rood verlaten. Nu is het vrijwel zeker dat Floreant doorgaat in de nacompetitie, want er is een man-meersituatie gecreëerd.

93. 5-5. Diep in blessuretijd maakt Groeneweg weer gelijk. Een verre uittrap van de doelman stuit over de Boskoopse doelman Gregory Smeenk heen. De assistent-scheidsrechter heeft gevlagd voor buitenspel, maar niet voor het eerst negeert de scheidsrechter het signaal van zijn assistent en kent het doelpunt toe. Er volgt een verlenging van dertig minuten.

102. 6-5. In de eerste helft van de verlenging komt Groeneweg, dat met een man minder speelt, weer op voorsprong. Opnieuw scoort Robin Zuierveld. Een paar minuten eerder had Groeneweg al de kans om op voorsprong te komen, maar na een overtreding van Bart van Herk werd de door Robin Zuierveld genomen penalty door doelman Smeenk gestopt.

105. 6-6. In de laatste minuut van de eerste helft van de verlening maakt Floreant weer de gelijkmaker. Chandeux van Herk geeft voor op mee opgekomen centrale verdediger Thijs van der Loo, die de stand weer op gelijke hoogte brengt.

106-120. Zowaar een wedstrijdgedeelte waarin er niet gescoord wordt. De meeste spelers, zowel bij Floreant als bij Groeneweg, zitten er volledig doorheen. De scheidsrechter blijft warrig fluiten en weet duidelijk niet meer wie er nu eigenlijk al een gele kaart heeft gekregen. Eindstand 6-6.

Strafschoppen. Na vier strafschoppen is de wedstrijd voorbij. Groeneweg maakt ze alle vier, de eerste en de tweede strafschop worden door Floreant gemist door Bart van Herk en Bart Houdijk.

Zo kwam er een eind aan het seizoen van Floreant, met een onvoorstelbaar slotstuk, waarin Floreant veerkracht, lef en voetballend vermogen toonde, maar soms ook wat gebrek aan concentratie en af en toe wat naïviteit.

Hoewel het slot van dit seizoen misschien moeilijk te verteren valt, kan Floreant terugkijken op een mooi seizoen, waarin het telkens in de bovenste regionen volop meedeed en waarin spelplezier te allen tijde voorop bleef staan.

Er kan uitgekeken worden naar een nieuw seizoen waarin de vierde klasse sterker en evenwichtiger wordt, omdat de zwakkere broeders gaan spelen in de vijfde klasse. In dat nieuwe seizoen zullen belangrijke spelers als doelman Gregory Smeek en spits Jeffrey Hilgeman niet meer bij Floreant spelen, want beiden stoppen met voetbal. Na twaalf jaar verslagen schrijven stop ook ik ermee, want het is tijd dat een ander het stokje overneemt. (RT)