Datum

2 juni 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Floreant is er niet in geslaagd de eerste ronde van de nacompetitie door te komen. Uit tegen LSVV’70 werd – in extremis – verloren van de Leidse studenten.

In de eerste helft had Floreant al in de eerste vier minuten de kans om op voorsprong te komen via Robin de Leeuw en Martijn Schreuder. Na een klein halfuur was het écht raak. Een vrije trap van Kevin de Vries belandde op het hoofd van Bruce Tol, wiens kopbal via een Leids lichaam het doel in ging. Twaalf minuten later werd een vloeiende aanval, via Ruben Schreurs en Martijn Schreuder, afgerond door Roy Monissen: 0-2. Tevens de ruststand.

Voor Floreant leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg stond op het punt naar de tweede ronde van  de nacompetitie te gaan, maar de Leidse studenten gingen alles of niets spelen. Topscorer Martijn Schreuder had het duel na zeventien minuten in de tweede helft op slot kunnen gooien,  toen hij door Roy Monissen de diepte in gestuurd werd en alleen op keeper Wassenaar kon afgaan. Zijn schot ging echter ruim over het doel heen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging LSVV steeds meer aandringen, wat resulteerde in de aansluitingstreffer door Nils de Groot. Voor Floreant duurde de wedstrijd zes minuten te  lang. Vlak voor tijd maakte Leo Casteel namens de Leidenaars de 2-2 en in blessuretijd voorkwam Jos van Beuningen een verlenging door vlak voor het eindsignaal van de scheidsrechter met een striemend schot de 3-2 aan te tekenen.

Zo is Floreant weer veroordeeld om het volgende seizoen in de vierde klasse uit te komen. En ging een mooi seizoen als een nachtkaars uit. (RT)