Datum

25 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van SJC uit Noordwijk te winnen, werd Floreant afgetekend kampioen van de derde periode in de vierde klasse A. Van de negen wedstrijden werden er acht gewonnen. Alleen tegen kampioen Aarlanderveen werd verloren.

Al vroeg in de wedstrijd tegen SJC was duidelijk dat Floreant de betere ploeg was. Na veertien minuten kwamen de Boskopers op voorsprong door een penalty van Bart van Herk, nadat Roy Monissen onreglementair gestopt was in het strafschopgebied. Pas tien minuten voor tijd drukten de Boskopers het veldoverwicht ook in de stand uit. Jeffrey Hilgeman zag de doelman van SJC te ver voor zijn doel staan en lobde de bal behendig over de keeper heen: 0-2.

Als periodekampioen mag Floreant, dat als derde in de eindrangschikking eindigde met een gelijk aantal punten (52) als nummer twee FC Oegstgeest, proberen na twee jaar weer in de derde klasse uit te komen. In een poule van acht ploegen – twee derdeklassers en zes vierdeklassers – wordt één plaats in de derde klasse betwist. Op 1 juni treedt Floreant uit aan tegen derdeklasser Zwammerdam. Uit de vierde klasse A doen naast de Boskopers ook FC Oegstgeest en LSVV’70 mee. De halve finales worden op 8 juni gespeeld en de finale vindt plaats op 15 juni. (RT)