Scheidsrechter

M.J.W.Blaak

Accommodatie

Onbekend

Na het ongelukkige verlies met 1-0 uit tegen Meerburg verloor Floreant in de vierde klasse A opnieuw met 0-1, ditmaal in eigen huis tegen de sterke nummer twee Oegstgeest. Floreant speelde in de eerste helft met de stormachtige wind in de rug en kwam na veertig seconden al bijna op voorsprong. Vanuit de aftrap schoot Jeffrey Hilgeman op het doel en de bal kon maar ternauwernood door de Oegstgeester doelman uit zijn doel getikt worden. Dezelfde Hilgeman kreeg in de 33ste minuut de grootste kans, maar zag zijn vlammende schot opnieuw gekeerd worden door de doelman. Gaandeweg de eerste helft klopte ook Oegstgeest op de deur, maar kwam ondanks een paar kansen niet tot scoren, zodat de rust met een brilstand bereikt werd. In de tweede helft dwong Oegstgeest, geholpen door de meewind, Floreant volop in de verdediging. De Boskopers verdedigden met man en macht en loerden op een snelle uitbraak. Oegstgeest kreeg kansen genoeg op de score open te breken, maar vond telkens de uitmuntend acterende doelman Gregory Smeenk op zijn weg. Zes minuten voor tijd moest toch ook hij capituleren. Vanuit de twaalfde hoekschop voor Oegstgeest kopte Özcan Bayram, die in de 66ste minuut ingevallen was, de bal langs de Boskoopse keeper. Twee minuten laten moest de Boskoopse aanvaller Roy Monissen met rood (tweemaal geel) het veld verlaten en bleken in de resterende minuten voor Floreant de tegenstand van zowel Oegstgeest als de wind te groot om nog een gelijkmaker te produceren. Door de nederlaag zakte Floreant van de vierde naar de vijfde plaats in de rangschikking. Op 16 februari krijgen de Boskopers de kans zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen het Leidse Roodenburg. (RT)