Datum

20 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Eerder verloor Floreant uit van Hazerswoudse Boys met 2-1, maar op eigen veld revancheerde Floreant zich – met enig geluk – door met 2-1 te winnen.

In de eerste helft waren de Boskopers de bovenliggende partij. Al na zes minuten kwamen zij op voorsprong toen een scherpe voorzet van Larsse Verbeek door Roy Monissen het doel ingewerkt kon worden. Twaalf minuten later kwamen de Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte. Ivo Vogelaars maakte op aangeven van Joris van Zanten de gelijkmaker. Voor rust kwam Floreant opnieuw op voorsprong door A-speler Luuk Speijer, die een missertje van de doelman, na een hoog genomen vrije schop door Frank de Bruijn, vakkundig afstrafte.

In de tweede helft kreeg Hazerswoudse Boys de beste kansen, maar vond keer op keer een voortreffelijk keepende doelman Gregory Smeek op zijn weg. Hazerswoudse Boys had gezien het spel in de tweede helft recht op de gelijkmaker, al kwam het goed weg toen de scheidsrechter geen penalty toekende aan de doorgebroken invaller Chandeux van Herk, die na een weergaloze solo opzichtig werd gevloerd in het strafschopgebied. Door de overwinning steeg Floreant ten koste van LSVV ’70 een plaatsje op de ranglijst en staat nu vierde. Bovendien staan de Boskopers in de derde periode fier aan kop met een maximale score van 15 punten uit 5 wedstrijden.

Op 4 mei wordt uit de inhaalwedstrijd tegen Aarlanderveen gespeeld, de ploeg die afgelopen zaterdag met overmacht - en tot nu toe ongeslagen - dikverdiend kampioen werd in de vierde klasse A. Onze gelukwensen gaan uit naar de terechte kampioen. (RT)