Scheidsrechter

M.Bongers

Accommodatie

Onbekend

Floreant heeft een eind gemaakt aan een reeksje van drie nederlagen en deed dat op overtuigende wijze. In eigen huis werd Koudekerk met 4-0 verslagen.

Zowel Koudekerk als Floreant moesten noodgedwongen aantreden met heel wat jeugdspelers in de gelederen. In de eerste fase ging het redelijk gelijk op, met kansen over en weer. Voor Floreant waren de beste mogelijkheden voor jeugdspeler Luuk Speijer, die als linksbuiten in de basis stond, en voor Frank de Bruijn. Na 25 minuten kwam Floreant op voorsprong door Speijer, die de diepte in gestuurd werd en behendig afrondde. Daarna nam Floreant het heft in handen en scoorde voor rust nog tweemaal door Jeffrey Hilgeman en Frank de Bruijn.

In de tweede helft verloren de Boskopers wat van hun scherpte en kon Koudekerk beter partij bieden, al vielen er weinig kansen te noteren. Tien minuten voor tijd stopte Bart Verhoeven de doorgebroken Bryan van Delft binnen het strafschopgebied onreglementair af en incasseerde hij zijn tweede gele kaart. De toegekende penalty werd door Ricardo van Rijswijk genomen, maar hij zag zijn schot op spectaculaire wijze gestopt worden door de debuterende doelman en jeugdspeler Kees Wognum, die twintig minuten eerder de geblesseerde Gregory Smeenk had vervangen. Als kers op de taart maakte Jeffrey Hilgeman zeven minuten voor het eindsignaal nog de 4-0, nadat hij zich met fraaie kapbewegingen door de Koudekerkse verdediging had gegoocheld.

Op 9 maart speelt Floreant zijn volgende wedstrijd in de vierde klasse A. In Boskoop komt dan Zevenhoven op bezoek. (RT)