Datum

3 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse A heeft Floreant zijn uitwedstrijd tegen Koudekerk nipt verloren. De strijd tussen de nummer vier en de nummer vijf in de competitie werd met 2-1 beslist in het voordeel van Koudekerk.

In de in een hoog tempo gespeelde eerste helft leek er, ondanks diverse mogelijkheden voor beide ploegen, niet gescoord te worden, maar vlak voor rust bracht Yvar de Groot op aangeven van Ricardo van Rijswijk de thuisploeg ietwat tegen de verhoudingen in toch op 1-0.

Ook in de tweede helft leek een gelijkspel in de maak nadat Bruce Tol Floreant twintig minuten voor het eindsignaal op gelijke hoogte had gebracht, maar opnieuw Yvar de Groot gooide roet in het Boskoopse eten toen hij kort daarna de 2-1 maakte na aangespeeld te zijn door Sidney de Schepper. In het laatste kwartier drukte vooral de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd. Hij vergrootte de personele problemen bij beide elftallen door nog drie rode kaarten uit te delen, wat geheel in strijd was met de geest van de boeiende wedstrijd tussen de eeuwige rivalen.

Op 10 november speelt Floreant in Pijnacker tegen Oliveo (tweede klasse zondag) in de KNVB-beker (aanvang 17.00 uur). Een week later wordt de competitie in de vierde klasse A hervat met een thuiswedstrijd tegen Meerburg. (RT)