Scheidsrechter

A.Gomes

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse heeft Floreant zijn eerste thuiswedstrijd met duidelijke cijfers van het Leidse Roodenburg gewonnen. Vooral dankzij een voortreffelijke eerste helft werd het 5-0 voor de Boskopers.

In de eerste helft van de wedstrijd was Floreant oppermachtig. Al in de tweede minuut had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen. Robin Schreurs werd in het strafschopgebied op zijn hakken getrapt, maar de scheidsrechter kende geen penalty toe. De Boskopers lieten zich daardoor niet ontmoedigen. Floreant speelde gedisciplineerd, zette vroeg druk op de verdediging van Roodenburg en was voortdurend gevaarlijk via de linkervleugel. Dat resulteerde nog voor rust in een voorsprong van 4-0 door doelpunten van Frank de Bruijn, man van de wedstrijd Jeffrey Hilgeman (tweemaal) en Martijn Schreuder.

De tweede helft vertoonde aanvankelijk een geheel ander spelbeeld. Omdat Roodenburg er een tandje bij zette en Floreant zichtbaar aan concentratieverlies leed, leek een doelpunt voor de Leidenaars in de maak. Na een kwartier luwde de Leidse storm en Floreant begon weer wat beter te spelen. Dat resulteerde in drie grote kansen, waarvan er geen enkele werd benut. In de laatste minuut werd er uiteindelijk toch nog gescoord toen Martijn Schreuder zijn tweede doelpunt van de dag aantekende.

Zaterdag 6 oktober speelt Floreant een uitwedstrijd tegen de Leidse studenten van LSVV’70, die met twee gewonnen wedstrijden medekoploper zijn in de vierde klasse A. (RT)