Scheidsrechter

J.Kaptein

Accommodatie

Onbekend

Floreant heeft in de vierde klasse A zijn tiende overwinning in dertien thuiswedstrijden gewonnen. Daarmee zijn de Boskopers de best presterende thuisploeg in de vierde klasse A, zelfs nog beter dan ongenaakbare kampioen Aarlanderveen. Door een magere overwinning op LSVV´70, altijd een geduchte tegenstander voor de Boskopers, doet Floreant nog volop mee voor een ticket in de nacompetitie.

In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd, met voorzichtig en niet al te goed voetbal van beide kanten. De Leidse studenten hadden vooral via Guus van Kessel wat mogelijkheden en Floreant via onder anderen Jeffrey Hilgeman en Robin Scheurs.

Floreant begon de tweede helft met een tactische wissel. Aanvaller Larsse Verbeek maakte plaats voor rechtsback Bart Verhoeven en Martijn Schreuder schoof door van de rechtsbackpositie naar die van rechtsbuiten. Daardoor kreeg Floreant aan de rechterflank veel meer snelheid dan in de eerste helft en dat betaalde zich in de zevenenvijftigste minuut uit. Over de rechtervleugel snelde Martijn Schreuder langs zijn directe tegenstander en gaf de bal perfect voor op Frank de Bruijn, de onvermoeibare motor van het elftal, die perfect binnenschoot.

Daarna kreeg Floreant zeker nog een  handvol kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar mede door goed keeperswerk van doelman Dammes Waasdorp kwam het niet op voorsprong. Daardoor bleef het tot het einde toe spannend. Ondanks het veldoverwicht had Floreant nog zomaar de 1-1 moeten toestaan, toen een schot van Paulus Egberts in de negentigste minuut doel leek te treffen, maar via de hak van Robin Schreurs alsnog over de doellat vloog.

Floreant had – bleek achteraf – de overwinning hard nodig, want ook Alphense Boys, met wie de overwinning in de derde periode wordt betwist, won met 0-1. In de laatste wedstrijd tegen SJC uit Noordwijk hebben de Boskopers aan een puntje genoeg om in de nacompetitie uit te komen en daarmee het seizoen waardig af te sluiten. (RT)