Datum

1 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De derby in de vierde klasse A tussen Hazerswoudse Boys en Floreant werd door de thuisploeg met 2-1 gewonnen. Floreant zakte daardoor van de derde naar de vierde plaats en de jonge, stugge ploeg uit Hazerswoude steeg van de tiende naar de achtste plaats.

In de eerste twintig minuten van de eerste helft was Hazerswoudse Boys, de ploeg van trainer Wilco Wapenaar die vorig seizoen nog interim-trainer bij Floreant was, de betere ploeg. Uit een paar opgelegde kansen werd echter niet gescoord. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Floreant steeds beter in zijn spel, met als hoogtepunt een bijna-doelpunt van Martijn Schreuder, die door Jeffrey Hilgeman aangespeeld werd.

In de tweede helft zette Hazerswoudse Boys snel orde op zaken. Na vier minuten scoorde Vito Martens de 1-0 en een kleine twintig minuten later maakte aanvoerder Leo de Ruiter de 2-0. Ruim een kwartier voor tijd kwamen de Boskopers terug in de wedstrijd toen goaltjesdief Jeffrey Hilgeman de aansluitingstreffer wist te produceren. Net als in de derby tegen Alphen Boys zette Floreant daarna alles op alles om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar ditmaal lukte dat niet en werd er met minimaal verschil verloren.

Op zaterdag 8 december speelt Floreant zijn volgende wedstrijd thuis tegen Kickers ’69 uit Leimuiden. (RT)