Datum

4 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse A is Floreant er niet in geslaagd de inhaalwedstrijd tegen Aarlanderveen met een goed resultaat af te sluiten. Uit werd met 2-1 verloren van de nog ongeslagen kampioen, ondanks het feit dat de thuisploeg lange tijd in de tweede helft met negen man moest spelen.

In de eerste helft kwam Aarlanderveen in de 22ste minuut op voorsprong door een strafschop van Elias Karmeris, na een overtreding op Aziz el Bouazatti. Aarlanderveen toonde zich in het vervolg de betere ploeg. Bij Floreant was de passing matig en Aarlanderveen was net wat beter in het combinatiespel.

De tweede helft bracht veel spektakel. Direct na de aftrap maakt Jeffrey Hilgeman zijn twintigste doelpunt van het seizoen, op aangeven van Luuk Speijer: 1-1. Nauwelijks twee minuten later kwam Aarlanderveen toch weer op voorsprong door de moeilijk af te stoppen Aziz el Bouazatti. Rode kaarten voor Sallem Chemlali en Fahri Margoum zorgden er daarna voor dat Aarlanderveen ruim dertig minuten met negen man moest spelen. Floreant wist daar niet van te profiteren: in plaats van de ruimte te creëren door combinatievoetbal bleven de Boskopers te vaak de lange bal als wapen hanteren.

Zo kwam er voor de Boskopers een einde aan een reeks van zes opeenvolgende overwinningen. Ondanks het verlies staat Floreant toch nog op de eerste plaats in de derde periode, dankzij een iets beter doelsaldo dan Alphense Boys, dat evenveel punten heeft. De volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei is uitgerekend Alphense Boys-Floreant. (RT)