Datum

11 mei 2019 15:15

Accommodatie

Onbekend

In een adembenemend voetbalgevecht met directe concurrent Alphense Boys trok Floreant aan het langste eind. Door met 2-3 de zware uitwedstrijd te winnen, versterkten de Boskopers hun eerste plaats in de derde periode én namen de derde plaats in de rangschikking van de Alphenaren over. Omdat nummer twee Oegstgeest verrassend verloor van Zevenhoven bedraagt de achterstand op de tweede plaats nog maar één puntje.

In de eerste helft kwam Floreant vroeg op voorsprong door een doelpunt van Mo Ahmidouch en na ruim een halfuur werd het 0-2 door Larsse Verbeek, die na een handige manoeuvre van Jeffrey Hilgeman vrij voor de keeper werd gezet. Daarna stelde Alphense Boys nog voor rust orde op zaken door doelpunten van Donovan Oliveira en Sontjie Roosberg.

In de tweede helft was Alphense Boys weliswaar de wat betere ploeg, maar Floreant scoorde de 2-3. Terwijl doelman Sven Tourné bij een aan Floreant toegekende vrije trap nog druk bezig was een muurtje te formeren, nam Jeffrey Hilgeman de bal snel en bracht zijn ploeg handig op voorsprong. Daarna zette Alphense Boys nog alles op alles om de gelijkmaker te produceren en stuurde centrale verdediger Roosberg naar de spits, maar het mocht niet meer baten. Zo hield Alphense Boys aan de twee confrontaties met Floreant geen enkel punt over, want ook de eerdere wedstrijd werd door Floreant met 3-2 gewonnen.

Floreant heeft door de zege alle kans om in de vierde klasse A de nacompetitie te halen. Op zaterdag 18 mei moet nog wel een lastige hobbel genomen worden als de Leidse studenten van LSVV’70 in Boskoop op bezoek komen. (RT)