Scheidsrechter

N.J.Sleeuwenhoek

Accommodatie

Onbekend

Floreant is in de vierde klasse A opgeklommen naar een derde plaats door een ruime overwinning op Meerburg. Thuis werd het 4-1 voor de Boskopers.

De uitslag doet vermoeden dat het een gemakkelijke wedstrijd was voor Floreant, maar dat was aanvankelijk beslist niet zo. In de eerste helft was Meerburg de betere ploeg, maar tegen de verhoudingen in was het Floreant dat nog voor rust op 1-0 kwam. Vanuit een voorzet van Martijn Sluijs frommelde verdediger Thijs van der Loo de bal in het doel.

Floreant begon zeer scherp aan de tweede helft. Al na vier minuten maakte Jeffrey Hilgeman de 2-0 en acht minuten later scoorde hij opnieuw, na een assist van Martijn Schreuder. Nauwelijks een minuut later scoorde Meerburg tegen door een fraai schot van Nils Slingerland en daarna schoot Jordy Paap nog kogelhard op de paal. Elf minuten voor tijd kwam Floreant op 4-1 door opnieuw Jeffrey Hilgeman, die diverse verdedigers en de keeper uitkapte en zo een perfect hattrick maakte.

Hoewel de Boskoopse spits Jeffrey Hilgeman met drie doelpunten duidelijk de man of the match genoemd kon worden, was de uiteindelijk verdiende overwinning vooral te danken aan het collectief. Er werd gestreden voor iedere meter door een hecht team.

Op zaterdag 24 november speelt Floreant opnieuw een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan Alphense Boys, dat dankzij een zege van 5-2 op SJC inmiddels op de vierde plaats staat. (RT)