Scheidsrechter

L.C.A.Wijnands

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse A verloor Floreant op eigen terrein van koploper Aarlanderveen met 1-4. In een vooral in de eerste helft zeer boeiende wedstrijd won Aarlanderveen zijn zesde wedstrijd op rij.

In het eerste deel van de eerste helft was het Aarlanderveen veruit de betere ploeg. Al na zestien minuten kwamen de Veners op voorsprong door Fahri Margoum, die een vrije trap van grote afstand in de kruising schoot. Daarna kreeg Aarlanderveen volop kansen om de voorsprong uit te breiden, maar pas in de vierendertigste minuut werd het 0-2 door Jorn Poelwijk. Gaandeweg de eerste helft kwam Floreant steeds beter in zijn spel, wat nog voor rust resulteerde in de aansluitingstreffer. Op aangeven van Larsse Verbeek schoot Robin Schreurs de bal met een laag schot beheerst binnen.

In de tweede helft zetten de Boskopers veel druk op de verdediging van Aarlanderveen. Weliswaar leidde dat niet tot grote kansen, maar het zorgde er wel voor dat Aarlanderveen niet meer aan combinatievoetbal toekwam. Puur op individuele klasse wist Aarlanderveen wel nog tweemaal te scoren. De 1-3 werd gemaakt door Aziz el Bouazzati, oud-speler van Floreant-zondag, en in de slotminuut bracht Fahri Margoum na een weergaloze slalom door de verdediging van Floreant de eindstand van 1-4 op het bord. Zo verloor het elftal van Floreant, waarin de pas zeventien jaar oude Chandeux van Herk uitstekend debuteerde, terecht maar ietwat geflatteerd van een ploeg die hard op weg is om de eerste periodekampioen te worden.

Op 3 november speelt Floreant, dat nu vierde staat in de rangschikking, uit tegen nummer vijf Koudekerk. (RT)