Datum

6 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

In  de vierde klasse A heeft Floreant zijn eerste uitwedstrijd gewonnen. Tegen de Leidse studenten van LSVV’70, dat na twee gewonnen wedstrijden medekoploper was, werd zeer verdienstelijk met 1-3 gewonnen.

Met LSVV had Floreant nog een appeltje te schillen. In de nacompetitie van het seizoen 2017-2018, waarin de Leidenaars degradatie uit de derde klasse trachtten te voorkomen en de Boskopers promotie probeerden te bewerkstelligen, stond het na de reguliere speeltijd 1-2 voor Floreant, maar in blessuretijd ging LSVV alsnog langszij met 3-2. Omdat beide ploegen het uiteindelijk niet redden, stond de wedstrijd dit seizoen opnieuw op het programma in de vierde klasse.

In de eerste helft viel er voor de toeschouwers veel te genieten, omdat beide ploegen fris, aanvallend voetbal op de mat legden. De thuisploeg was iets gevaarlijker, maar toch was het Floreant dat in de laatste tien minuten voor rust tweemaal wist te scoren. Eerst krulde Ward van den Hoogen een vrije trap perfect in de kruising en amper vier minuten later strafte goalgetter Jeffrey Hilgeman geschutter in de Leidse defensie genadeloos af.

Na rust was Floreant aanvankelijk de bovenliggende partij, maar in het laatste kwartier zette LSVV alles op alles op opnieuw in de wedstrijd te komen. Behalve balbezit leverde dat niet veel op, totdat Paulus Egberts namens de thuisploeg twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer aantekende. In blessuretijd kon Bart van Herk met een strafschop de eindstand op 1-3 brengen, nadat invaller Roy Monissen in het strafschopgebied een flinke duw had gekregen.

Door de overwinning is Floreant gestegen naar de vierde plaats in de vierde klasse A. Op zaterdag 13 oktober spelen de Boskopers hun tweede thuiswedstrijd tegen SJC uit Noordwijk. (RT)