Scheidsrechter

A.Khouch

Accommodatie

Onbekend

De thuiswedstrijd in de vierde klasse A tegen Kickers ’69 uit Leimuiden werd door Floreant ternauwernood gewonnen met 2-1. Het was letterlijk en figuurlijk een zwaarbevochten overwinning.

In de eerste helft presteerden de Boskopers matig en dat lag niet alleen aan de stormachtige wind. Omdat ook Kickers ’69 niet opperbest speelde, viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Na tweeëndertig minuten kwam Kickers wel op voorsprong. Op de rechterflank werd Bart van Herk uitgespeeld door Roy de Rijk die de bal scherp voortrok. Dat leidde tot meerdere schietkansen en uiteindelijk was het Mike Möllers die vanaf twee meter raak kon schieten. Vlak voor rust kreeg Floreant zijn grootste kans. Frank de Bruijn stuurde spits Jeffrey Hilgeman de diepte in die, ondanks dat hij werd vastgehouden, zijn schot op de lat zag belanden.

In de tweede helft kwam Floreant, spelend met wind in de rug, beter voor de dag. Eindelijk wist de ploeg Martijn Schreuder op de linkerflank te bereiken en door het inbrengen van Bruce Tol kwam er meer lijn in het spel. De doelpunten bleven echter uit en een mistroostige nederlaag leek in de maak.

In de laatste dertien minuten schakelde Floreant daarom, zoals zo vaak de laatste wedstrijden, over op een alles-of-nietsoffensief. Als extra aanvaller kwam Roy Monissen in het veld en werd verdediger Ruben Broers naar de kant gehaald. Deze tactiek had wederom succes. Negen minuten voor tijd kon Larsse Verbeek met het hoofd de 1-1 binnenkoppen vanuit een hoog genomen vrije trap van Ward van den Hoogen. Vier minuten later scoorde de laatste zelf de winnende treffer met een venijnig afstandsschot.

De spannende, pittige wedstrijd werd in de laatste minuten nog ontsierd door een tweetal opstootjes, waarbij beide ploegen een speler met rood (tweemaal geel) van het veld gestuurd zagen worden. Zo kwam een einde aan een wedstrijd die zowel letterlijk als figuurlijk ‘stormachtig’ en ‘zwaarbevochten’ genoemd kon worden. (RT)