Datum

20 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de doelpuntrijke wedstrijd tegen Zevenhoven boekte Floreant in de vierde klasse A een zeer verdienstelijke overwinning. Hoewel de Boskopers in de tweede helft lange tijd met tien man moesten spelen, keerden zij met een 4-5-overwinning huiswaarts.

In de eerste helft kwam de thuisploeg Zevenhoven door Berry Peter al na elf minuten op een voorsprong, maar kort daarna kwam Floreant op gelijke hoogte door een doelpunt van Roy Monissen. Weer tien minuten later bracht Sjoerd Zuijdervliet de ruststand op 2-1.

In de tweede helft werden de toeschouwers nog getrakteerd op maar liefst zes doelpunten. Eerst was Floreant op dreef met twee doelpunten van Jeffrey Hilgeman en een van Bruce Tol. Daarna was het de beurt aan Zevenhoven dat in tien minuten tijd door goals van opnieuw Sjoerd Zuijdervliet en Nick Mooren nog op 4-4 kwam, maar in blessuretijd scoorde Larsse Verbeek op fraaie wijze de winnende treffer. Dat was een buitengewoon knap resultaat, temeer omdat Roy Monissen vroeg in de tweede helft met een rode kaart het veld uit werd gestuurd en Floreant lange tijd met een man minder moest spelen.

Door de overwinning is Floreant gestegen naar de derde plaats in de vierde klasse A. Op 27 oktober staat er voor de Boskopers een topper op het programma als in eigen huis koploper Aarlanderveen wordt ontvangen, dat tot nu toe al zijn wedstrijden wist te winnen. (RT)