Scheidsrechter

W.Slierendrecht

Accommodatie

Onbekend

In de vierde klasse A wisselden Floreant en Woubrugge van positie. Door met 3-1 te winnen van Woubrugge klommen de Boskopers op naar de vijfde plaats.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Martijn Schreuder een levensgrote kans om de score open te breken, maar in vrije positie kopte hij over. Zeven minuten later liet Shijie Hu zien hoe het wel moet. Vanuit een corner werd hij aangespeeld en kogelde van afstand de bal met grote precisie langs doelman Gregory Smeenk: 0-1.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Floreant steeds meer grip op het spel en regen de kansen zich aaneen. Ruim een kwartier voor het einde van de eerste helft scoorde Floreant tweemaal. Eerst door een frommelgoal van Martijn Schreuder en even later door een doelpunt uit het boekje: Bart Verhoeven gaf vanaf rechts de bal perfect voor, die door Jeffrey Hilgeman binnengetikt werd.

In de tweede helft kreeg Floreant onwaarschijnlijk veel grote kansen om de score op te voeren. Als iedere kans een doelpunt zou zijn geworden dan waren met gemak de dubbele cijfers op het scorebord gekomen, maar telkens was de afwerking net niet voldoende, ook al omdat de doelman van Woubrugge uitstekend keeperswerk verrichtte. Daardoor bleef de wedstrijd tot het eind toe spannend. Diep in blessuretijd maakte Floreant toch nog het bevrijdende doelpunt. Martijn Schreuder kwam plotseling alleen te staan voor de doelman en scoorde zijn tweede treffer van de dag. (RT)