Scheidsrechter

N.j.Sleeuwhoek

Accommodatie

Onbekend

Na de monsterzege van 0-10 tegen De Rijnstreek boekte Floreant opnieuw een ruime overwinning in de vierde klasse C. In eigen huis wonnen de Boskopers met 5-0 van buurman Moerkapelle.

Floreant begon goed aan de wedstrijd en zette direct druk op de verdediging van Moerkapelle, met als resultaat een reeks hoekschoppen en schoten van onder anderen Bruce Tol, Martijn Sluijs en Martijn Schreuder die net naast gingen. Gaandeweg de eerste helft kreeg ook Moerkapelle de nodige kansjes, maar het lichte veldoverwicht van Floreant werd nog voor rust uitgedrukt in een 1-0-voorsprong. Nadat Michael de Zwart Harmen Verweij de bal afhandig had gemaakt, lanceerde hij Martijn Schreuder op de rechterflank. De topscorer van Floreant zette zijn ploeg met een bekeken schot op voorsprong.

In de tweede helft kwam Floreant al na vier minuten op 2-0 door Adem Aksoy, die alleen op de doelman kon afgaan. Daarna waren de krachten op bij Moerkapelle, dat twee dagen eerder nog een inhaalwedstrijd tegen Aarlanderveen had gespeeld. Floreant profiteerde daar optimaal van door nog driemaal te scoren via doelpunten van Roy Monissen (tweemaal) en opnieuw Martijn Schreuder.

Door de overwinning achterhaalde Floreant Rohda ’76 op de ranglijst en staat nu vierde in de rangschikking, een plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Zaterdag 19 mei spelen de Boskopers de een-na-laatste wedstrijd uit tegen Linschoten. (RT)