Datum

15 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Floreant in de vierde klasse A zijn tot nu toe grootste zege behaald. Uit tegen hekkensluiter Football Factory zegevierden de Boskopers met 0-6.

Floreant trad weliswaar aan tegen de Leidse studenten zonder de geschorste Frank en Bruijn en de zieke doelman Gregory Smeenk, maar overklaste de tegenstander toch volledig. Voor rust stond het al 0-4 door doelpunten van Jeffrey Hilgeman, Larsse Verbeek, Robin Schreurs en Martijn Schreuder.

Na rust had die score nog veel hoger kunnen oplopen, ook al omdat twee spelers van Football Factory met rood het veld moesten ruimen. Namens Floreant scoorden Ward van den Hoogen en Roy Monissen nog. Tekenend voor het scorend vermogen de Boskopers was dat de zes doelpunten door zes verschillende spelers werden gemaakt.

Floreant speelt zijn eerste wedstrijd na de winterstop op 19 januari 2019 uit tegen Woubrugge. Dat is meteen een cruciaal duel, want bij winst kan Floreant de ploeg uit Woubrugge, die zeven wedstrijden op rij gewonnen heeft, van de derde plaats stoten. (RT)