Datum

16 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd voor de winterstop is door Floreant in eigen huis gewonnen. Tegen Linschoten werd in de vierde klasse C een nuttige en verdiende overwinning geboekt met 2-1.

In de eerste helft had Floreant de overhand, maar was de enige kans die Linschoten kreeg ook meteen raak. Na tweeëntwintig minuten zette Viktor van der Bent Linschoten op 0-1 met een laag schot na een corner. Floreant, spelend met Robin Schreurs als centrumspits, kreeg kans op kans, maar er werd er maar een van benut. Zes minuten voor rust scoorde Martijn Schreuder op aangeven van Robin Schreurs de gelijkmaker.

Na rust kroop Linschoten uit zijn schulp en het resultaat was een open wedstrijd met het nodige spektakel en volop opgelegde kansen voor beide ploegen. Michael de Zwart zorgde er in de eenenzestigste minuut voor dat de Boskopers niet op achterstand kwamen door de bal met het hoofd van de lijn te halen. Drie minuten later veroverde aanvoerder Bruce Tol op het middenveld de bal en stuurde rechtsbuiten Martijn Schreuder de diepte in. Hij maakte resoluut zijn tweede doelpunt van de dag.

De eerstvolgende wedstrijd in de competitie is voor Floreant de uitwedstrijd tegen directe concurrent Aarlanderveen op 27 januari 2018. (RT)